recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Biefstuk met geitenkaas en courgettespiesjes

Bijgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - zachte geitenkaas (100 gram)
  • - verse basilicum (2 eetlepel(s))
  • - pijnboompitjes (2 eetlepels)
  • - biefstukken (4 )
  • - courgette (1 )
  • - cherrytomaatjes (250 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - cocktailprikkers (4 )
  • - lange houten spiesjes (8 )
Bereidingswijze
  • 1 Hak de pijnboompitten en de basilicum fijn.
  • 2 Snijd de courgette in halve plakken van 1 cm dik.
  • 3 Pers de knoflook.
  • 4 Verkruimel de geitenkaas.
  • 5 Meng in een kom de geitenkaas met basilicum, pijnboompitten en wat versgemalen zwarte peper.
  • 6 Maak aan een zijkant van elke biefstuk met een groot scherp mes een inkeping tot aan een centimeter van de randen, maar laat de randen wel dicht.
  • 7 Vul de biefstukken met het geitenkaasmengsel en steek de opening dicht met een cocktailprikker.
  • 8 Steek de stukken courgette om en om met cherrytomaatjes aan de spiesjes.
  • 9 Roer de knoflook met wat peper door de olijfolie.
  • 10 Bestrijk de biefstukken en de spiesjes met de knoflookolie.
  • 11 Bak de biefstukken op de barbecue in 4 minuten mooi bruin, keer ze regelmatig.
  • 12 Verpak ze in aluminiumfolie en laat ze aan een zijkant van de barbecue nog 2-4 minuten doorwarmen, zodat ook de kaas in de biefstuk smelt.
  • 13 Bak ook de courgettespiesjes op de barbecue in 6-8 minuten rondom bruin en gaar, keer ze regelmatig.
  • 14 Leg de biefstukken met twee spiesjes op borden.
  • 15 Lekker met frieten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.