recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Biefstuk met Roquefort, mango en gember-wijnsaus

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - rijpe, maar stevige mango (1 )
  • - roquefort of andere blauwschimmelkaas (100 gram)
  • - biefstukken (van de haas) (4 )
  • - boter (50 gram)
  • - gemberjam (2 eetlepel(s))
  • - rode wijn (150 ml)
  • - verse tijmblaadjes (0.5 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: lage ovenschaal.
  • 2 Zorg dat de biefstukken op kamertemperatuur zijn.
  • 3 Schil de mango met een dunschiller en snijd het vruchtvlees in mooie lange plakken van de pit.
  • 4 Bewaar de plakken tot gebruik afgedekt op een koele plaats.
  • 5 Snijd de Roquefort in plakken (één plak per persoon).
  • 6 Verwarm de oven op 100°C.
  • 7 Wrijf de biefstukken in met zout en versgemalen peper.
  • 8 Verwarm de boter in de pan tot het schuim wegtrekt en de boter begint te kleuren.
  • 9 Bak de biefstukken op hoog vuur in vier minuten mooi bruin, keer ze na twee minuten.
  • 10 Leg de biefstukken in de ovenschaal en leg op elke biefstuk een plak Roquefort.
  • 11 Schuif de schaal in de oven en laat de biefstukken nog iets garen.
  • 12 Bak de plakken mango in het bakvet tot ze iets zachter zijn.
  • 13 Leg ze op een bord.
  • 14 Roer dan de gemberjam, wijn en tijm door het bakvet en laat dit inkoken tot een licht gebonden jus.
  • 15 Leg de biefstukken op warme borden en leg de plakken mango erop.
  • 16 Schep er wat van de jus omheen en geef de rest van de jus er apart bij.
  • 17 Lekker met witlof met pijnboompitten uit de oven.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.