Ga naar de hoofdinhoud

Biet bourguignon

4 personen Gemiddeld 60 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Schil de rode bieten en snijd elk in 8 parten. Snijd de winterpeen in plakken van 0,5 cm. Snijd de knoflook fijn en de grotere champignons in kwarten. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de bieten, wortel en knoflook 3 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut. Voeg de wijn, groentebouillon, tijm en peper toe en breng aan de kook. Laat 30 minuten met de deksel op de pan zachtjes stoven. Verwarm de oven voor op 175 °C. Neem de biet bourguignon van het vuur en voeg de champignons en zilveruitjes toe. Breng op smaak met peper en zout en schep in een hoge ovenschaal. Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en maak in het midden een klein gaatje, zodat de stoom kan ontsnappen. Snijd overhangend deeg weg en vorm met een scherp mesje blaadjes van de restjes deeg. Versier het bladerdeegdakje met de blaadjes. Bak in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Lekker met aardappelpuree en fijngesneden peterselie.
Aanvullende benodigdheden - hoge ovenschaal
Voedingswaarden (per portie)
Energie 514 kcal
Eiwit 8 g
Koolhydraten 36 g
Vet 30 g
Waarvan verzadigd 12 g
Trefwoorden receptenFontignac