DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Biet bourguignon

Hoofdgerecht Gemiddeld 60 minuten
(1)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Schil de rode bieten en snijd elk in 8 parten. Snijd de winterpeen in plakken van 0,5 cm. Snijd de knoflook fijn en de grotere champignons in kwarten. Stap 2 Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de bieten, wortel en knoflook 3 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut. Stap 3 Voeg de wijn, groentebouillon, tijm en peper toe en breng aan de kook. Laat 30 minuten met de deksel op de pan zachtjes stoven. Stap 4 Verwarm de oven voor op 175 °C. Neem de biet bourguignon van het vuur en voeg de champignons en zilveruitjes toe. Breng op smaak met peper en zout en schep in een hoge ovenschaal. Stap 5 Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en maak in het midden een klein gaatje, zodat de stoom kan ontsnappen. Stap 6 Snijd overhangend deeg weg en vorm met een scherp mesje blaadjes van de restjes deeg. Versier het bladerdeegdakje met de blaadjes. Stap 7 Bak in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Lekker met aardappelpuree en fijngesneden peterselie.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - hoge ovenschaal
Voedingswaarden (per portie)
Energie 514 kcal
Eiwit 8 g
Koolhydraten 36 g
Vet 30 g
Waarvan verzadigd 12 g
Trefwoorden
receptenFontignac