Ga naar de hoofdinhoud

Bieten tarte tatin met andijviesalade

4 personen Gemiddeld 40 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snipper de sjalotjes. Halveer de bieten en snijd de grote in kwarten. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en fruit twee derde van de sjalotjes 3 minuten. Voeg de jam en 75 ml appelazijn toe en breng aan de kook. Laat 2-5 minuten inkoken. Roer de helft van de mosterd door en schenk in de taartvorm. Verdeel de bietjes erover met de bolle kant naar beneden. Leg het bladerdeeg erop en vouw de randen naar binnen. Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg en bak in 20 - 25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Verhit ondertussen 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de spekcjes in 5 minuten goudbruin en knapperig. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Klop van de rest van de olijfolie, mosterd, sjalotjes en azijn een dressing en breng op smaak met peper en zout. Meng met de spekcjes door de andijvie. Neem de tarte tatin uit de oven en snijd met een mes voorzichtig de randen los. Leg een bord omgekeerd op de taart en keer het geheel om. Verdeel de geitenkaas over de warme taart en serveer met de andijviesalade.
Aanvullende benodigdheden - tarte tatin vorm Ø 24 cm
Voedingswaarden (per portie)
Energie 675 kcal
Eiwit 17 g
Koolhydraten 62 g
Vet 38 g
Waarvan verzadigd 15 g
Trefwoorden vegetarischwintersovengerechtreceptenwinteroven