DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Bietenstamppot met gekarameliseerde appel

Hoofdgerecht Eenvoudig 20 minuten
(0)
Hoofdgerecht Eenvoudig

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Laat de boter op kamertemperatuur komen. Stap 2 Schil de aardappelen, snijd deze in blokken van 2 cm en spoel af. Zet de aardappelen in een pan net onder water en kook ze in 15 minuten gaar. Stap 3 Snijd intussen de rode biet in blokjes van 1 cm. Snijd de rookworsten in plakken van 2 cm. Stap 4 Verwijder het klokhuis van de appels met een appelboor en snijd deze in plakken van 1 cm. Stap 5 Verhit 1 el boter in een pan en bak de appel in 7 minuten goudbruin. Voeg de rietsuiker toe en zet de warmtebron uit zodra de rietsuiker gesmolten is en licht begint te kleuren. Stap 6 Verhit 1 el boter in een pan en bak de rookworst in 6 minuten goudbruin. Stap 7 Giet de aardappelen af en stamp deze met de resterende boter tot puree. Breng op smaak met zout en peper. Stap 8 Roer hier vervolgens de rode biet doorheen. Serveer de bietenstamppot met de gebakken rookworst en gekarameliseerde appel
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - pureestamper- appelboor
Voedingswaarden (per portie)
Energie 917 kcal
Eiwit 28 g
Koolhydraten 67 g
Vet 58 g
Waarvan verzadigd 22 g
Trefwoorden
weekmenurecepten