recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bietjesstampot met rucola en gehaktballetjes

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - kruimige aardappelen (1 kilo)
  • - rundergehakt (300 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - gehaktkruiden (1 eetlepel)
  • - uien (2 )
  • - rode bieten (500 gram)
  • - gedroogde tijm (2 theelepels)
  • - melk (100 ml)
  • - rucola (75 gram)
  • - water (100 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze in 25 minuten gaar.
  • 2 Kneed het gehakt met de kruiden, vorm er balletjes van en bak deze in een koekenpan met 1/3 olijfolie bruin.
  • 3 Voeg het water toe en laat de balletjes 10 minuten sudderen.
  • 4 Fruit de grof gesnipperde uien in een pan met 2/3 van de olijfolie.
  • 5 Schep de in blokjes gesneden bietjes en tijm erdoor en warm de groente goed door.
  • 6 Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de melk tot puree.
  • 7 Schep de bietjes met ui en de rucola erdoor en warm de stamppot even door.
  • 8 Serveer in diepe borden met de gehaktballetjes erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.