Bistro-biefstuk met champignonsaus en italiaanse sla
Ingrediënten
Bereidingswijze Bistro-biefstuk met champignonsaus en italiaanse sla
Stap 1
Laat het vlees minstens een half uur op kamertemperatuur komen buiten de koelkast.
Stap 2
Bak het brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 3
Snijd de champignons in kwarten en doe ze in een sauspan met de sherry.
Stap 4
Breng aan de kook en laat circa 10 minuten koken op matig vuur.
Stap 5
Voeg de room en sojasaus toe, laat circa 10 à 15 minuten inkoken tot sausdikte.
Stap 6
Maak op smaak peper en zout.
Stap 7
Bestrooi ondertussen het vlees met wat zout.
Stap 8
Laat de boter in een zware koekenpan op hoog vuur lichtbruin worden en zet hierna het vuur iets lager.
Stap 9
Bak de biefstukken (voor medium) circa 3 minuten per kant.
Stap 10
Haal het vlees uit de pan en laat 5 minuten rusten op een bord onder alumiumfolie.
Stap 11
Snijd het brood en besmeer met wat kruidenboter.
Stap 12
Schil de winterpeen en rasp op een grove rasp, meng met de azijn en de olijfolie.
Stap 13
Was en droog de kropsla.
Stap 14
Scheur op het laatste moment de sla in grote stukken en meng met de peen.
Stap 15
Maak op smaak met peper en zout.
Stap 16
Serveer de sla in een schaal, bestrooi met geraspte Grana Padano.
Stap 17
Serveer de biefstuk op warme borden met het brood en de saus.
