recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bladerdeeghart met salade en eihartjes

Hoofdgerecht
6 personen
195 min
Ingrediënten
  • - cherry tomaatjes (250 gram)
  • - veldsla (75 gram)
  • - wortelsalade (200 gram)
  • - sinaasappelsap (2.5 eetlepel)
  • - yoghurtdressing (3 eetlepels)
  • - melk (75 ml)
  • - diepvries roomboter bladerdeeg (8 plakjes)
  • - eieren (6 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: een stuk stevig papier per persoon (A5 formaat), Een eetstokje of stevig houten spiesje per persoon, Twee elestiekjes per persoon, Hart-uitsteekvorm of borstplaatvorm van 10-12 cm lang en Bakpapier.
  • 2 Kook de eieren in een pan met ruim water in 6-8 minuten bijna hard.
  • 3 Vouw intussen de stukken papier in de lengte dubbel.
  • 4 Laat de eieren schrikken en pel ze.
  • 5 Leg een nog warme ei in de lengte in een stuk dubbelgevouwen papier met de zijkanten omhoog.
  • 6 Leg er in de lengte een eetstokje op.
  • 7 Druk het stokje goed aan en bind het aan elk uiteinde met elastiekjes stevig vast aan het papier.
  • 8 Het stokje moet goed in het ei drukken, hierdoor ontstaat de hartvorm.
  • 9 Verpak alle eieren op dezelfde manier, leg ze zo in de koelkast en laat ze tenminste 2-3 uur stevig worden.
  • 10 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 11 Spreid de plakjes bladerdeeg uit op het aanrecht en laat ze in 10 minuten ontdooien.
  • 12 Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • 13 Leg de hart-uitsteekvorm diagonaal op een plakje bladerdeeg en steek een hart uit het deeg en leg dit op de bakplaat.
  • 14 Maak zo nog 3 bladerdeegharten.
  • 15 Snijd de andere plakjes bladerdeeg in repen van 1.5 cm.
  • 16 Leg de repen langs de rand op de harten, zodat een opstaand randje ontstaat.
  • 17 Maak het randje 2 repen hoog.
  • 18 Bestrijk de harten dun met melk en schuif de bakplaat een richel onder het midden in de oven.
  • 19 Bak de bladerdeeg harten in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • 20 Laat de bladerdeegharten op de bakplaat afkoelen.
  • 21 Roer in een kom de yoghurtdressing en het sinaasappelsap door elkaar.
  • 22 Schep de wortelsalade en de veldsla erdoor.
  • 23 Halveer de tomaatjes.
  • 24 Neem de eieren uit hun verpakking en snijd ze doormidden.
  • 25 Leg de bladerdeegharten op borden en vul ze met de salade.
  • 26 Verdeel de tomaatjes erover en druk in elk bladerdeeghart drie halve eierharten in de salade.