recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bladerdeeghart met salade en eihartjes

Hoofdgerecht
6 personen
195 min
Ingrediënten
  • - cherry tomaatjes (250 gram)
  • - veldsla (75 gram)
  • - wortelsalade (200 gram)
  • - sinaasappelsap (2.5 eetlepel)
  • - yoghurtdressing (3 eetlepels)
  • - melk (75 ml)
  • - diepvries roomboter bladerdeeg (8 plakjes)
  • - eieren (6 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: een stuk stevig papier per persoon (A5 formaat), Een eetstokje of stevig houten spiesje per persoon, Twee elestiekjes per persoon, Hart-uitsteekvorm of borstplaatvorm van 10-12 cm lang en Bakpapier.
  • 2 Kook de eieren in een pan met ruim water in 6-8 minuten bijna hard.
  • 3 Vouw intussen de stukken papier in de lengte dubbel.
  • 4 Laat de eieren schrikken en pel ze.
  • 5 Leg een nog warme ei in de lengte in een stuk dubbelgevouwen papier met de zijkanten omhoog.
  • 6 Leg er in de lengte een eetstokje op.
  • 7 Druk het stokje goed aan en bind het aan elk uiteinde met elastiekjes stevig vast aan het papier.
  • 8 Het stokje moet goed in het ei drukken, hierdoor ontstaat de hartvorm.
  • 9 Verpak alle eieren op dezelfde manier, leg ze zo in de koelkast en laat ze tenminste 2-3 uur stevig worden.
  • 10 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 11 Spreid de plakjes bladerdeeg uit op het aanrecht en laat ze in 10 minuten ontdooien.
  • 12 Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • 13 Leg de hart-uitsteekvorm diagonaal op een plakje bladerdeeg en steek een hart uit het deeg en leg dit op de bakplaat.
  • 14 Maak zo nog 3 bladerdeegharten.
  • 15 Snijd de andere plakjes bladerdeeg in repen van 1.5 cm.
  • 16 Leg de repen langs de rand op de harten, zodat een opstaand randje ontstaat.
  • 17 Maak het randje 2 repen hoog.
  • 18 Bestrijk de harten dun met melk en schuif de bakplaat een richel onder het midden in de oven.
  • 19 Bak de bladerdeeg harten in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • 20 Laat de bladerdeegharten op de bakplaat afkoelen.
  • 21 Roer in een kom de yoghurtdressing en het sinaasappelsap door elkaar.
  • 22 Schep de wortelsalade en de veldsla erdoor.
  • 23 Halveer de tomaatjes.
  • 24 Neem de eieren uit hun verpakking en snijd ze doormidden.
  • 25 Leg de bladerdeegharten op borden en vul ze met de salade.
  • 26 Verdeel de tomaatjes erover en druk in elk bladerdeeghart drie halve eierharten in de salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.