Recepten

Bloemkool ceviche

4 personen Gemiddeld 38 minuten Voorgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwijder de bladeren en rasp de bloemkool op een grove rasp. Pers de limoenen en sinaasappel uit. Schil de gember en snijd in grove stukken. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Doe het sap van de limoen en sinaasappel met de gember, rode peper en ½ tl zout in een hoge beker en pureer met een staafmixer. Schep de bloemkool om met de marinade, maar houd 1 el achter. Laat minimaal 20 minuten marineren. Verwarm intussen de oven voor op 180 °C. Bestrijk de tortilla’s aan beide kanten met 3 el olie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in 5 - 8 minuten goudbruin en knapperig in de oven. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui. Snijd de koriander fijn, houd 4 takjes achter voor garnering. Meng de tomaat, ui en koriander tot een salsa en breng op smaak met de achtergehouden marinade, de rest van de olie, peper en zout. Schep de bloemkool ceviche op de tostada’s en verdeel er wat tomatensalsa over. Garneer met de rest van de koriander. Serveer met de rest van de salsa.
Aanvullende benodigdheden - staafmixer
Voedingswaarden (per portie)
Energie 223 kcal
Eiwit 5 g
Koolhydraten 22 g
Vet 12 g
Waarvan verzadigd 1 g
Trefwoorden bloemkoolrecepten
'