Ga naar de hoofdinhoud

Bloemkoolcurry met rode linzen

4 personen Gemiddeld 30 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Pel de knoflook en schil de gember. Rasp deze vervolgens fijn met een fijne rasp. Pel en snipper de ui. Verhit olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook, gember 2 minuten. Draai het vuur laag en voeg de kurkuma, kerrie, kardemom, laos en rode linzen toe en laat 1 minuut mee bakken. Voeg de kokosmelk, 600 ml water en het groentebouillontablet toe en breng aan de kook. Laat het geheel 15-20 minuten rustig doorkoken. Maak intussen de bloemkool schoon en snijd in kleine roosjes. Voeg de laatste 10 minuten de bloemkoolroosjes toe aan de curry en laat mee garen. Bak het naanbrood volgens aanwijzingen op de verpakking. Pluk de blaadjes van de takjes koriander en hak 2/3 van de blaadjes grof. Roer de gehakte koriander vlak voor het serveren door de curry. Serveer de curry met het naanbrood en garneer het gerecht met de overige koriander.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 571 kcal
Eiwit 22 g
Koolhydraten 57 g
Vet 24 g
Waarvan verzadigd 17 g
Trefwoorden receptenvegamenu