recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bloemkoolsoep

Voorgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - kippenbouillon (1 liter)
  • - grote kruimige aardappel (2 )
  • - ui (1 )
  • - boter (25 gram)
  • - kleine bloemkool (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Schil de aardappel en snijd deze in blokjes.
  • 3 Snijd roosjes van de bloemkool en snijd de stronk in stukken.
  • 4 Verwarm de boter in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig.
  • 5 Schep de bloemkool en aardappel erdoor en bak alles 2-3 minuten op matig hoog vuur, maar laat de ingrediënten niet kleuren.
  • 6 Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook.
  • 7 Kook de bloemkool in 10-15 minuten gaar.
  • 8 Pureer alles met de staafmixer in de pan tot een lichtgebonden soep.
  • 9 Serveer in diepe borden en garneer naar wens met fijngehakte peterselie of wat geraspte kaas.