recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bobotie - Gehaktbrood met fruit

Hoofdgerecht
8 personen
85 min
Ingrediënten
  • - gele rijst
  • - uien (2 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - olie (2 eetlepels)
  • - rundergehakt (1 kilo)
  • - paneermeel (4 eetlepels)
  • - eieren (3 )
  • - gedroogde abrikozen (200 gram)
  • - granny smith appel (1 )
  • - citroen (1 )
  • - melk (200 ml)
  • - zout (1 theelepel)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Hak de knoflook fijn.
  • 4 Fruit de ui, knoflook en kerriepoeder 3 minuten in een koekenpan met olie.
  • 5 Pers de citroen en rasp de schil.
  • 6 Meng het gehakt met paneermeel, 1/3 van de eieren, de zout, wat versgemalen zwarte peper en het citroensap en de citroenrasp.
  • 7 Schil de appel en snijd deze in stukjes.
  • 8 Voeg het uimengsel met de abrikozen en appel toe en kneed alles goed door.
  • 9 Doe het gehakt over in een taartvorm (26 cm voor 8 personen) en bak het in de oven in 40 minuten bijna gaar.
  • 10 Klop de overige eieren los met melk en breng op smaak met wat zout en peper.
  • 11 Schenk dit over de gehakttaart en bak de taart in nog 20 minuten goudbruin.
  • 12 Bereid de gele rijst volgens de verpakking.