recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bobotie: Zuid-Afrikaans gehaktbrood

Hoofdgerecht
8 personen
90 min
Ingrediënten
  • - zout (2 theelepels)
  • - melk (250 ml)
  • - eieren (2 )
  • - citroen (0.5 stuks)
  • - stevige groene appel (1 stuks)
  • - gedroogde abrikozen (200 g)
  • - paneermeel (5 eetlepels)
  • - rundergehakt (1 kg)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - kerriepoeder (10.5 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - uien (2 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met rijst en een salade.
  • 2 Voorbereiding: Snipper de uien; Hak de knoflook; Snijd de gedroogde abrikozen in stukjes; Schil de stevige groene appel en snijd in stukjes; Pers en rasp de citroen.
  • 3 Verwarm de oven voor op.
  • 4 Fruit de uien en knoflook met de kerriepoeder zachtjes glazig in hete olijfolie.
  • 5 Meng in een kom het gehakt met paneermeel, zout, ui-kerriemengsel, abrikozen, appel, citroensap, citroenrasp en versgemalen peper naar smaak.
  • 6 Kneed het gehakt goed door, doe het in een ovenschaal en strijk de bovenkant glad.
  • 7 Bak het in de oven in 1 uur gaar.
  • 8 Klop de eieren los met melk, zout en peper en schenk dit over het gehakt.
  • 9 Schakel de oven in op en laat het eimengsel in 15 minuten stollen en licht kleuren.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.