recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bobotie: Zuid-Afrikaans gehaktbrood

Hoofdgerecht
8 personen
90 min
Ingrediënten
  • - zout (2 theelepels)
  • - melk (250 ml)
  • - eieren (2 )
  • - citroen (0.5 stuks)
  • - stevige groene appel (1 stuks)
  • - gedroogde abrikozen (200 g)
  • - paneermeel (5 eetlepels)
  • - rundergehakt (1 kg)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - kerriepoeder (10.5 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - uien (2 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met rijst en een salade.
  • 2 Voorbereiding: Snipper de uien; Hak de knoflook; Snijd de gedroogde abrikozen in stukjes; Schil de stevige groene appel en snijd in stukjes; Pers en rasp de citroen.
  • 3 Verwarm de oven voor op.
  • 4 Fruit de uien en knoflook met de kerriepoeder zachtjes glazig in hete olijfolie.
  • 5 Meng in een kom het gehakt met paneermeel, zout, ui-kerriemengsel, abrikozen, appel, citroensap, citroenrasp en versgemalen peper naar smaak.
  • 6 Kneed het gehakt goed door, doe het in een ovenschaal en strijk de bovenkant glad.
  • 7 Bak het in de oven in 1 uur gaar.
  • 8 Klop de eieren los met melk, zout en peper en schenk dit over het gehakt.
  • 9 Schakel de oven in op en laat het eimengsel in 15 minuten stollen en licht kleuren.