recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Boerenbeenham uit de oven met romige saus

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - slagroom (125 ml)
  • - verse basilicum (3 eetlepels)
  • - boerenbeenham naturel (500 g)
  • - verse tijmblaadjes (0.5 eetlepel)
  • - boter (25 g)
  • - mosterd (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer de beenham in plakken met de saus, gekookte krieltjes en broccoli.
  • 2 Voorbereiding: Smelt de boter.
  • 3 Verwarm de oven voor op 250 °C.
  • 4 Leg de beenham in een braadslede.
  • 5 Wrijf hem in met tijm, zout en peper en bestrijk hem met mosterd en boter.
  • 6 Schuif de ham in de oven.
  • 7 Schakel de oven terug tot 160 °C.
  • 8 Braad de ham 25 minuten, schakel de oven dan terug naar 90 °C en braad de ham in nog 0,5 uur gaar.
  • 9 Bedruip de ham regelmatig met braadvocht.
  • 10 Pureer het basilicum met de room met de staafmixer tot een gladde saus.
  • 11 Verwarm het braadvocht van de ham met de basilicumroom tot een lekkere saus.
  • 12 Wijntip: Volle witte wijn, zoals Chardonnay uit Australië of Chili.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.