recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Boerenkool met worst uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - tafelaardappelen (1 kilo)
  • - rookworst (225 gram)
  • - geraspte 30+ kaas (100 gram)
  • - magere kwark (250 gram)
  • - panklare boerenkool (300 gram)
  • - uien (2 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snipper de uien.
  • 3 Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de ui en boerenkool 3 minuten.
  • 4 Voeg het water toe en wat zout en peper en smoor de kool in 10 minuten zachtjes gaar.
  • 5 Verdeel de groente met vocht in een ingevette ovenschaal.
  • 6 Meng de kwark met de kaas en wat peper naar smaak en strijk dit over de boerenkool uit.
  • 7 Leg de plakjes worst erop.
  • 8 Bak de schotel in de oven in 20-25 minuten goudbruin.
  • 9 Schil de tafelaardappelen.
  • 10 Kook de aardappelen in 25 minuten gaar en geef ze bij de boerenkool.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.