recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Boerenkool met worst uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - Griekse yoghurt (150 g)
  • - ei (1 stuks)
  • - verse rookworst (1 stuks)
  • - voorgekookte aardappelschijfjes (700 g)
  • - Amsterdamse uien (uit pot) (100 g)
  • - panklare boerenkool (600 g)
  • - gerookte spekblokjes (100 g)
  • - roomboter (25 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Halveer de uien; Snijd de verse rookworst in plakjes; Klop het ei los.
  • 2 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 3 Bak de spekblokjes in een wok met hete boter zachtjes uit.
  • 4 Schep de boerenkool er door en laat de kool al omscheppend slinken.
  • 5 Schep de uitjes met enkele eetlepels water en zout en peper naar smaak erdoor.
  • 6 Verdeel een derde van de aardappelschijfjes in een ingevette ovenschaal en schep de helft van de boerenkool erop.
  • 7 Herhaal deze volgorde en dek af met de laatste aardappelschijfjes en daarop de plakjes worst.
  • 8 Meng het ei en de yoghurt en schenk dit erover.
  • 9 Bak de schotel in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
  • 10 Wijntip: Stevige rode wijn, bijvoorbeeld Cabernet Sauvignon of Merlot uit Zuid-Afrika.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.