Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Hak de knoflook fijn. Schil de aardappelen en snij deze in blokjes. Verwarm olijfolie in een soeppan en fruit ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de aardappelblokjes erdoor en voeg hand voor hand de boerenkool toe. Laat de blaadjes al omscheppend slinken. Stap 2 Schenk de bouillon erbij en breng de soep al roerend aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Laat intussen in een steelpan de spekreepjes zachtjes uitsmelten. Stap 3 Draai daarna het vuur hoger en bak de spekjes knapperig. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Pureer de boerenkoolsoep met de staafmixer tot een rulle soep. Serveer de soep in wijde kommen met een flinke dot Griekse yoghurt en de spekjes erop.
Aanvullende benodigdheden - staafmixer
Voedingswaarden (per portie)
Energie 305 kcal
Eiwit 10 g
Koolhydraten 18 g
Vet 21 g
Waarvan verzadigd 6 g