recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Boerenkoolstamppot met zongedroogde tomaatjes en gehaktballen

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - panklare boerenkool (450 gram)
  • - kruimige aardappelen (1 kilo)
  • - rundergehakt (500 gram)
  • - geitenkaas (100 gram)
  • - ei (1 )
  • - paneermeel (3 eetlepels)
  • - nootmuskaat
  • - boter (40 gram)
  • - tomatensap (200 ml)
  • - melk (150 ml)
  • - piccalilly (3 eetlepels)
  • - gedroogde tomaten in olie (10 )
  • - water (200 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de aardappelen in stukken.
  • 2 Doe de boerenkool in een pan, leg de aardappelen erop en voeg het water met wat zout toe.
  • 3 Kook de boerenkool en aardappelen in 25 minuten gaar.
  • 4 Meng het gehakt in een kom met geitenkaas, ei, paneermeel en wat zout, versgemalen peper en nootmuskaat.
  • 5 Kneed alles goed door en vorm er per persoon twee ballen van.
  • 6 Bak de gehaktballen in een hapjespan met iets meer dan de helft van de boter rondom bruin.
  • 7 Schenk het tomatensap erbij en braad de gehaktballen met de deksel schuin op de pan in 20-25 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Giet de boerenkool en aardappelen af.
  • 9 Voeg de melk met de rest van de boter en de piccalilly toe en stamp alles met een stamper tot een smeuïge stamppot.
  • 10 Warm de stamppot al roerend door en breng op smaak met zout en peper.
  • 11 Serveer de boerenkoolstamppot in diepe borden.
  • 12 Maak in het midden een kuiltje en schep de jus erin.
  • 13 Leg de tomaatjes en gehaktballen erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.