recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Boeuf Bourguignon

Hoofdgerecht
4 personen
210 min
Ingrediënten
  • - laurierblaadjes (2 )
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - vleesbouillon (250 ml)
  • - rode wijn (375 ml)
  • - bloem (1 eetlepel)
  • - winterwortel (500 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - uien (2 )
  • - kastanjechampignons (250 gram)
  • - spekblokjes (50 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - ribstukken (600 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de riblappen in stukken van 4 cm.
  • 2 Halveer de kastanjechampignons.
  • 3 Snijd de uien in dunne partjes.
  • 4 Hak de knoflook fijn.
  • 5 Snijd de winterwortel in dunne plakjes.
  • 6 Kruid de stukken vlees met zout en peper en bak ze in een braadpan met olijfolie op hoog vuur mooi bruin.
  • 7 Schep de stukken vlees op een bord.
  • 8 Bak in het bakvet de spekblokjes knapperig bruin en schep ze op een ander bord.
  • 9 Bak ook de champignons in het bakvet bruin en schep ze bij de spekblokjes.
  • 10 Bak vervolgens de ui, knoflook en wortel al omscheppend tot ze iets zachter worden en strooi dan de bloem erover.
  • 11 Bak nog 1-2 minuten tot de bloem licht kleurt.
  • 12 Schenk de wijn en bouillon erbij en voeg de tijm en laurierblaadjes toe.
  • 13 Breng het vocht aan de kook, schep de stukken vlees erdoor en stoof het vlees met de deksel schuin op de pan in 3 uur zachtjes gaar.
  • 14 Het vocht mag tijdens het stoven net in beroering zijn, maar niet koken.
  • 15 Zet zo nodig een vlamverdeler onder de pan.
  • 16 Voeg tot slot de spekjes en champignons aan de stoofpot toe en warm het gerecht nog heel even door.
  • 17 Serveer de boeuf Bourguignon met gekookte aardappeltjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.