recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bokkenpootjesijs met chocoladesaus

Nagerecht
6 personen
40 min
Ingrediënten
  • - sinaasappel (1 stuks)
  • - pure chocolade (100 g)
  • - slagroom (500 ml)
  • - bokkenpootjes (2 pakken)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Rasp de sinaasappel.
  • 2 Breek de bokkenpootjes in stukjes.
  • 3 Klop 9/10 deel van de slagroom stijf en meng de bokkenpootjes er luchtig door.
  • 4 Schep dit mengsel in een met plasticfolie beklede cakevorm en laat het in de diepvriezer in 3-4 uur bevriezen.
  • 5 Breek de chocolade in stukjes.
  • 6 Verwarm ze met de rest van de room in een pannetje met een dikke bodem op heel zacht vuur.
  • 7 Laat de chocolade al roerende smelten en roer de geraspte sinaasappelschil erdoor.
  • 8 Keer het ijs, verwijder het folie en snijd het ijs in dikke plakken.
  • 9 Leg op elk bordje 2 plakjes ijs en schep er wat chocoladesaus over.
  • 10 Wijntip: cream sherry.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.