recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bospaddenstoelensoep onder een dakje van bladerdeeg

Voorgerecht
6 personen
40 min
Ingrediënten
  • - water (150 ml)
  • - gedroogd eekhoorntjesbrood (30 gram)
  • - boter (25 gram)
  • - paddenstoelenmix (300 gram)
  • - verse tijmblaadjes (0.5 eetlepel)
  • - bloem (25 gram)
  • - paddenstoelenbouillon (van tabletten) (1 liter)
  • - roquefort (100 gram)
  • - diepvries roomboterbladerdeeg (6 plakjes)
  • - melk (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: appelboor.
  • 2 Zorg dat het water heet is en wel de paddenstoelen 10 minuten hierin.
  • 3 Neem ze uit het vocht (bewaar het vocht) en hak ze fijn.
  • 4 Bak de verse en geweekte paddenstoelen in een soeppan met hete boter op hoog vuur bruin.
  • 5 Strooi de tijm en bloem erover en voeg al roerende de bouillon en het paddenstoelenvocht toe.
  • 6 Blijf roeren tot de soep kookt en glad gebonden is.
  • 7 Laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken en dan afkoelen.
  • 8 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 9 Schep de soep in ovenvaste kommen en leg er een plak Roquefort in.
  • 10 Leg over elke kom een plak bladerdeeg en druk de rand vast op de rand van de kom.
  • 11 Steek er met een appelboor in het midden een rondje uit en bestrijk het deeg met melk.
  • 12 Zet de kommen op de bakplaat in de oven en bak het bladerdeeg in 15 minuten knapperig bruin.
  • 13 In die tijd wordt ook de soep weer warm.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.