Recepten

Bowl met peultjes en kokosgarnalen

4 personen Gemiddeld 20 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Wel in en ruime kom met gekookt water de rijstnoedels 9 minuten. Spoel af met koud water en laat uitlekken in en vergiet. Kook 4 eieren in 8 minuten hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Kook intussen de peultjes in 5 minuten beetgaar. Pers een ½ limoen uit en de snijd de andere helft in plakjes en houd apart. Meng de woksaus met 4 el water en het limoensap. Schep de noedels om met de helft van de limoen-woksaus. Verhit een koekenpan met de olie. Klop met een vork in een diep bord het resterende ei los. Schud de geraspte kokos in een diep bord, meng naar smaak met zout en versgemalen peper. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Haal de garnalen door het ei en vervolgens door de kokos. Zorg dat alle garnalen goed bedekt zijn. Bak de kokosgarnalen goudbruin en gaar in de olie. Pel en halveer de eieren. Hak de pinda’s grof. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in reepjes. Verdeel de noedels over de kommen en verdeel er de peultjes, paprika, het ei en de kokosgarnalen over. Bestrooi met pinda’s en garneer met plakjes limoen. Schenk er de resterende saus over.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 995 kcal
Eiwit 31 g
Koolhydraten 70 g
Vet 64 g
Waarvan verzadigd 28 g
Trefwoorden weekmenurecepten
'