Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broccoli in kleine roosjes van de steel. Schil de steel en snijd in dunne plakjes. Snijd de zoete aardappel in dunne plakjes. Stap 2 Rol het pizzadeeg uit en halveer in de breedte. Trek het deeg elk aan elke kant iets uit, zodat er twee ovalen ontstaat. Bestrijk beide met de crème fraîche en bestrooi met de nootmuskaat. Stap 3 Verdeel de broccoli, aardappelplakjes en gorgonzola erover. Besprenkel met de olijfolie en bak in 20 minuten onderin de oven goudbruin en gaar. Stap 4 Snipper ondertussen de ui en snijd de peterselie fijn. Neem de flammkuchen uit de oven en garneer met vers gemalen peper, rode ui en peterselie. Lekker met een rucolasalade.
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 684 kcal
Eiwit 22 g
Koolhydraten 60 g
Vet 37 g
Waarvan verzadigd 19 g