recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bruschette met rauwe ham en basilicum

Ontbijt
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - water (2 eetlepels)
  • - rauwe ham flinterdun gesneden (100 gram)
  • - bospenen, geschild (3 )
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - geraspte jonge kaas (25 gram)
  • - blanke amandelen (25 gram)
  • - verse basilicum + extra blaadjes voor garnering (25 gram)
  • - wit of bruin vloerbrood (4 sneetjes)
Bereidingswijze
  • 1 Rooster de sneetjes brood in een broodrooster of in een grillpan.
  • 2 Meng het basilicum met de amandelen en de kaas in het kleine bakje van de keukenmachine of in een blender tot een rulle pasta.
  • 3 Voeg al draaiend wat zout, versgemalen zwarte peper en geleidelijk ook de olijfolie toe.
  • 4 Blijf draaien tot het een dunne, gladde pesto wordt.
  • 5 Voeg eventueel het water toe.
  • 6 Schaaf de bospenen met een dunschiller of kaasschaaf in dunne lange linten.
  • 7 Bestrijk de sneetjes brood met pesto en verdeel linten bospeen erover.
  • 8 Leg de plakjes rauwe ham er losjes op met blaadjes basilicum ertussen.
  • 9 Druppel er nog wat pesto over.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.