recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Cakejes van witte chocolade met frambozen

Nagerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - frambozen (200 g)
  • - maïzena (1 eetlepel)
  • - sinaasappellikeur (grand marnier of cointreau) (2 eetlepels)
  • - eieren (3 stuks)
  • - poedersuiker (100 g)
  • - boter (100 g)
  • - witte chocolade (100 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de witte chocolade in stukjes; Splits de eieren.
  • 2 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 3 Verwarm de chocolade met de boter de afgemeten hoeveelheid poedersuiker in een pan met een dikke bodem op heel zacht vuur.
  • 4 Laat de chocolade al roerende smelten en neem de pan van het vuur.
  • 5 Roer de eidooiers en likeur erdoor.
  • 6 Klop in een schone kom de eiwitten met de maïzena en evenveel poedersuiker stijf en spatel ze door het chocolademengsel.
  • 7 Schep dit in vier ingevette soufflébakjes en bak de cakejes in de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
  • 8 Laat de cakejes afkoelen tot lauwwarm.
  • 9 Verdeel de frambozen erover en bestuif royaal met poedersuiker.
  • 10 Wijntip: Cream sherry.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.