recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Calzone met courgette en tomaat

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - lauwwarm water (275 ml)
  • - mix voor meergranenbrood (1 pak)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - Hüttenkäse (400 gram)
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - bosuitjes (3 )
  • - courgette (1 )
  • - kerstomaatjes (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Meng de meergranenmix met de olijfolie en het water.
  • 2 Kneed het deeg volgens de aanwijzingen en laat het in een kom afgedekt met huishoudfolie op een warme plaats 10 minuten rijzen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 4 Meng de hüttenkäse met de kruiden en wat zout en versgemalen zwarte peper en schep de groenten erdoor.
  • 5 Rol het deeg uit tot 4 dunne, ronde lappen van 15-20 cm.
  • 6 Schep het groentemengsel op één kant van de deeglappen en vouw de andere helft over de vulling.
  • 7 Knijp de rand tussen duim en wijsvinger dicht.
  • 8 Bak de calzones op een bakplaat bekleed met bakpapier onder in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.