recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Calzones met zalm en zeekraal

Hoofdgerecht
4 personen
105 min
Ingrediënten
  • - water (225 ml)
  • - zout (2 theelepel(s))
  • - bosuitjes (6 )
  • - zeekraal (100 gram)
  • - mosterd (2 theelepel(s))
  • - crème fraîche (halfvolle) (125 ml)
  • - citroen (0.5 )
  • - zalmfilet (400 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepel(s))
  • - gedroogde gist (1 zakje)
  • - bloem (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de zalm in stukken; pers de citroen; snijd de bosuitjes in stukken van 3 cm.
  • 2 Meng de bloem met de gist, de afgemeten hoeveelheid zout, olie en de afgemeten hoeveelheid lauwwarm water en kneed dit in 10 minuten tot een soepel en elastisch deeg.
  • 3 Laat het deeg in een kom afgedekt met plasticfolie 1 uur rijzen.
  • 4 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 5 Wrijf de stukken zalm in met citroensap, zout en peper.
  • 6 Verdeel het deeg in stukken (voor iedere persoon 1) en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot dunne, ronde lappen.
  • 7 Bestrijk de onderste helft van de lappen met room en mosterd en leg de zeekraal, zalm en bosuitjes erop.
  • 8 Klap de andere helft van het deeg erover en druk de rand van de calzones dicht.
  • 9 Bak de calzones op een bakplaat in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
  • 10 Lekker met spinaziesalade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.