recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Carpaccio met gemarineerde bospeen

Voorgerecht
4 personen
80 min
Ingrediënten
  • - rucola (40 gram)
  • - carpaccio a 100 gram (4 porties)
  • - gepelde pistachenootjes (25 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepel(s))
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - witte wijnazijn (1 eetlepel)
  • - sinaasappelschil, geraspt (0.5 )
  • - sinaasappelsap (2 eetlepel(s))
  • - mooie bospenen (6 )
Bereidingswijze
  • 1 Hak de pistachnootjes grof.
  • 2 Schil de wortelen met een dunschiller en schaaf ze ook met de dunschiller in lange dunne linten.
  • 3 Klop in een kom het sinaasappelsap met de azijn, komijn, olijfolie, sinaasappelrasp en wat zout en versgemalen zwarte peper tot een dressing.
  • 4 Schep de wortellinten erdoor en marineer ze 1 uur.
  • 5 Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan licht bruin, laat ze op een bordje afkoelen.
  • 6 Neem de wortellinten met een schuimspaan uit de dressing en laat ze erboven uitlekken.
  • 7 Spreid de carpaccio op borden uit en verdeel de rucola en wortellinten in het midden.
  • 8 Strooi de pistachenootjes en flinters kaas (van de carpaccio) erover.
  • 9 Druppel wat dressing over de carpaccio.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.