recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Ceasar salad met zalm

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - water (2 eetlepels)
  • - olie (2 eetlepels)
  • - bruin stokbrood (1 )
  • - vloeibare margarine (1 eetlepel)
  • - zalmfilet (250 gram)
  • - ansjovisfilet (1 bikje)
  • - knoflook (1 teen)
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - Griekse yoghurt (4 eetlepels)
  • - romaine sla (1 krop)
  • - komkommer (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de ovengrill voor.
  • 2 Snijd voor elk persoon 2 plakjes stokbrood in vieren en rooster de croutons op de bakplaat 15 cm onder de hete grill in 3-4 minuten goudbruin.
  • 3 Smelt de boter in een koekenpan en bak de zalmfilets 4 minuten.
  • 4 Keer de filet en bak de andere kant nog 2 minuten.
  • 5 Verdeel de filets in stukken.
  • 6 Prak in een kom ansjovisfilets met de olie fijn en klop ze met citroensap, yoghurt, het water en wat versgemalen peper tot een dressing.
  • 7 Meng de sla met een beetje dressing.
  • 8 Snijd de sla in brede repen en de komkommer in dunne plakjes.
  • 9 Verdeel de sla, komkommer, zalm, croutons en de laatste ansjovisfilets over diep borden en sprenkelde rest van de dressing erover.
  • 10 Geef het stokbrood erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.