recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Chili con carne

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - veldsla (75 gram)
  • - rode kidneybonen (800 gram)
  • - tomaten (4 )
  • - rode paprika (1 )
  • - winterwortel (1 )
  • - ui (1 )
  • - milde paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - rundergehakt (150 gram)
  • - chorizoworst (150 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Snijd de winterwortel, paprika en tomaten in blokjes.
  • 3 Hak de plakjes chorizo fijn en bak ze in een hapjespan zachtjes uit.
  • 4 Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend rul.
  • 5 Strooi de paprikapoeder erover en schep de ui, wortel en paprika erdoor.
  • 6 Roerbak alles nog 4 minuten.
  • 7 Voeg de tomaten en de kidneybonen met vocht toe.
  • 8 Laat de chili 10 minuten zachtjes sudderen, voeg eventueel een scheut water toe als de chili te droog wordt.
  • 9 Serveer de chili in diepe borden en garneer met een flinke toef veldsla bovenop.