recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Chili met een twist

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - rode bonen uit blik (800 ml)
  • - ui (1 )
  • - rode puntpaprika's (2 )
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - broccoliroosjes (500 gram)
  • - tomatenpuree (klein) (1 blikje)
  • - komijnpoeder (2 eetlepels)
  • - chilipoeder
  • - varkensribkarbonaadjes (4 )
  • - mosterd (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de ui grof.
  • 2 Maak de puntpaprika's schoon en snijd ze in reepjes.
  • 3 Hak de knoflook fijn.
  • 4 Fruit de ui en paprika 3 minuten in drievijfde van de olijfolie.
  • 5 Bak de knoflook 1 minuut mee.
  • 6 Voeg de broccoli, tomatenpuree en het vocht van de bonen toe en kook zachtjes 7 minuten.
  • 7 Doe de bonen erbij en warm 2 minuten goed door.
  • 8 Breng op smaak met de helft van de komijnpoeder, zout en chilipoeder.
  • 9 Zout ondertussen de karbonaden, bestrooi met de resterende komijn en besmeer met mosterd.
  • 10 Bak de karbonaden in met de rest van de olijfolie gaar in 3 minuten per kant, of grill ze op de barbecue.
  • 11 Serveer bij de chili.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.