Ga naar de hoofdinhoud

Chimichurriburger met gegrilde groenten

4 personen Gemiddeld 30 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Spoel de witte bonen onder koud stromend water en laat uitlekken. Verwijder met een scherp mesje het vruchtvlees en het wit uit de citroenschil en snijd de schil in reepjes. Doe de bonen, citroenschil, 1 el water, 3 el olijfolie, paprikapoeder, peper en zout in een hoge beker en pureer tot een gladde spread. Halveer de paprika overlangs, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in 8 repen. Snijd de courgette in schuine plakken van 1 cm. Schep de paprika en courgette om met de rest van de olie, peper en zout. Snijd de tomaten en augurken in plakken. Steek de barbecue aan en gril de groenten en burgers in circa 15 minuten gaar. Keer regelmatig zodat er mooie grillstrepen ontstaan. Bestrijk de hamburgerbroodjes met de witte bonenspread en beleg met een burger, gegrilde groenten, tomaat en augurk. Lekker met srirachasaus
Aanvullende benodigdheden - staafmixer- barbecue
Voedingswaarden (per portie)
Energie 612 kcal
Eiwit 29 g
Koolhydraten 41 g
Vet 34 g
Waarvan verzadigd 12 g
Trefwoorden receptenbarbecuevlees