recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Chinese roerbakschotel

Hoofdgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - sojasaus (2 eetlepels)
  • - peultjes (150 g)
  • - rode paprika (1 stuks)
  • - bosuitjes (3 stuks)
  • - rode uien (2 stuks)
  • - roerbakolie (3 eetlepels)
  • - verse gemberwortel (2 cm.)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - roerbak reepjesvlees (varkensvlees) (300 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met rijst en wat verse koriander.
  • 2 Voorbereiding: Pers de knoflook; Rasp de verse gemberwortel; Snijd de rode uien in partjes; Snijd de bosuitjes in stukken van 3 cm; Snijd de rode paprika in reepjes; Halveer de peultjes.
  • 3 Meng het vlees met de knoflook, gember, wat zout en veel zwarte peper en laat dit 5 minuten staan.
  • 4 Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees op hoog vuur snel bruin en gaar.
  • 5 Schep het op een bord.
  • 6 Roerbak de ui, bosui, paprika en peultjes 3-4 minuten in de achtergebleven olie.
  • 7 Voeg 2-3 eetlepels water toe en roerbak nog 2-3 minuten.
  • 8 Schep het vlees erdoor en voeg sojasaus naar smaak toe.
  • 9 Warm het gerecht nog heel even door.
  • 10 Wijntip: Frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc uit Argentinië of Chenin Blanc uit Zuid-Afrika.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.