recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Chocoladedessert

Nagerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - extra pure chocolade (100 gram)
  • - witte chocolade (50 gram)
  • - chocolademousse (200 gram) (almhof) (1 beker)
  • - zilversen garneersnoepjes (1 eetlepel)
  • - spuitzak met grove karelmond
Bereidingswijze
  • 1 Breek de chocolade in stukjes.
  • 2 Laat de pure chocolade au bain marie of in een steelpan op heel zacht vuur al roerende smelten.
  • 3 Bekleed een blad met bakpapier en strijk de chocolade hier op uit tot een laag van 3 mm dik.
  • 4 Laat de chocolade in de koelkast in 30 minuten goed stevig worden.
  • 5 Rasp de witte chocolade.
  • 6 Doe de chocolademousse over in de spuitzak.
  • 7 Breek de plak chocolade in grote stukken en kleinere stukken.
  • 8 Leg op elk bord een groot stuk chocolade en spuit er een royale toef chocolademousse op.
  • 9 Steek de kleinere stukken chocolade in de chocolademousse en strooi de witte chocolade en de garneersnoepjes erover.