recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Citroenrisotto met gambaspiesjes

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - rucola (40 gram)
  • - dille (2.5 eetlepels)
  • - boter (25 gram)
  • - zeekraal (100 gram)
  • - diepvries rauwe gamba's (500 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - kippenbouillon (van tabletten) (1 liter)
  • - citroen (1 )
  • - risottorijst (300 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - sjalotjes (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: 8 houten of bamboe spiesjes, 0.5 uurtje geweekt in water.
  • 2 Ontdooi de gamba's en pel deze.
  • 3 Fruit de sjalotjes zachtjes glazig in een pan met de helft van de olijfolie.
  • 4 Voeg de rijst toe en bak de korrels tot ze glanzen.
  • 5 Sprenkel er 2 eetlepels citroensap over en voeg de citroenrasp en de helft van de bouillon toe.
  • 6 Kook de rijst in 18-20 minuten zachtjes gaar, roer regelmatig en voeg de resterende bouillon tijdens het koken scheut voor scheut toe.
  • 7 De risotto mag lekker smeuïg blijven.
  • 8 Meng in een kom de knoflook met een beetje citroensap, zout, versgemalen peper en de rest van de olijfolie.
  • 9 Schep de gamba's erdoor en steek ze daarna aan de spiesjes.
  • 10 Bak de gambaspiesjes 3-4 minuten in een grillpan op matig hoog vuur tot ze roze kleuren en ondoorschijnend worden.
  • 11 Overgiet de zeekraal in een zeef met kokend water en daarna met koud water, laat de zeekraal uitlekken.
  • 12 Roer de boter en dille door de risotto.
  • 13 Schep in warme diepe borden een bergje risotto en verdeel de zeekraal en rucola eromheen.
  • 14 Leg de gambaspiesen erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.