recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Coq au vin

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - boter (50 g)
  • - drumsticks gekruid (1 kg)
  • - uien (2 )
  • - tomaten (4 )
  • - rode wijn (0.5 liter)
  • - laurierblaadje(s) (2 )
  • - kippenbouillon (1 blokje)
  • - kaneel
  • - gedroogde tijm (1 tl)
  • - zout
  • - peper
Bereidingswijze
  • 1 Smelt de boter in een ruime braadpan en braad daarin de kip rondom aan.
  • 2 Snijd de gepelde uien in vieren en bak ze kort mee.
  • 3 Voeg de tomaten in stukken toe, schenk de wijn erbij, en voeg dan laurierblaadjes, bouillon, kaneel en tijm toe.
  • 4 Breng alles aan de kook en laat het dan op laag vuur 25 à 30 minuten sudderen.
  • 5 Regelmatig roeren en eventueel nog wat wijn toevoegen.
  • 6 Breng de kip tot slot op smaak met zout en peper.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.