recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Cottage pie - gehaktschotel met aardappelpuree

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - (cheddar) kaas (75 gram)
  • - diepvries doperwten (200 gram)
  • - warme melk (150 ml)
  • - kruidenbouillon (van bouillonpoeder) (150 ml)
  • - gedroogde italaanse kruiden (2 theelepels)
  • - tomatenpuree (1 eetlepel)
  • - bloem (1 eetlepel)
  • - winterwortel (1 )
  • - uien (2 )
  • - rundergehakt (500 gram)
  • - boter (50 gram)
  • - kruimige aardapelen (1 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
  • 2 Snijd de winterwortel in kleine blokjes.
  • 3 Snipper de ui.
  • 4 Kook de aardappelen in een pan met een flinke bodem water met wat zout in 20 minuten gaar.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 6 Verwarm de helft van de boter in een hapjespan en bak het gehakt rul.
  • 7 Voeg de ui en wortel toe en bak alles nog 3-4 minuten.
  • 8 Strooi de bloem erover en schep de tomatenpuree, Italiaanse kruiden en de bouillon erdoor en breng dit alles aan de kook.
  • 9 Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de melk en de rest van de boter tot een romige puree.
  • 10 Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal en strooi de doperwten erop.
  • 11 Verdeel de puree erover, strijk de bovenkant glad en strooi de kaas erover.
  • 12 Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de pie in 25 minuten goudbruin en gaar.