recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Cottage pie - gehaktschotel met aardappelpuree

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - (cheddar) kaas (75 gram)
  • - diepvries doperwten (200 gram)
  • - warme melk (150 ml)
  • - kruidenbouillon (van bouillonpoeder) (150 ml)
  • - gedroogde italaanse kruiden (2 theelepels)
  • - tomatenpuree (1 eetlepel)
  • - bloem (1 eetlepel)
  • - winterwortel (1 )
  • - uien (2 )
  • - rundergehakt (500 gram)
  • - boter (50 gram)
  • - kruimige aardapelen (1 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
  • 2 Snijd de winterwortel in kleine blokjes.
  • 3 Snipper de ui.
  • 4 Kook de aardappelen in een pan met een flinke bodem water met wat zout in 20 minuten gaar.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 6 Verwarm de helft van de boter in een hapjespan en bak het gehakt rul.
  • 7 Voeg de ui en wortel toe en bak alles nog 3-4 minuten.
  • 8 Strooi de bloem erover en schep de tomatenpuree, Italiaanse kruiden en de bouillon erdoor en breng dit alles aan de kook.
  • 9 Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de melk en de rest van de boter tot een romige puree.
  • 10 Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal en strooi de doperwten erop.
  • 11 Verdeel de puree erover, strijk de bovenkant glad en strooi de kaas erover.
  • 12 Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de pie in 25 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.