Ga naar de hoofdinhoud

Courgette-boerenkoolfrittata

4 personen Gemiddeld 45 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Snijd de courgettes in dunne plakjes en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een grote, ovenvaste antiaanbakpan. Roerbak de plakjes courgette op middelhoog vuur 2-3 minuten. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee. Voeg de boerenkool toe en laat het al roerend in 2-3 minuten slinken. Kluts de eieren los met de melk en voeg wat zout en peper toe. Giet het eimengsel in de pan en verdeel de geitenkaas er overheen. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan. Bak de frittata ongeveer 15 minuten, tot het eimengsel bijna gaar is en de onderkant goudbruin. Verhit intussen de oven op de grillstand. Zet de frittata 5 minuten bovenin de oven. Rooster intussen de speltbroodjes. Snijd de frittata in kwarten en serveer op de geroosterde broodjes, bestrooid met nog wat zout en peper.
Aanvullende benodigdheden - anti-aanbakpan
Voedingswaarden (per portie)
Energie 535 kcal
Eiwit 31 g
Koolhydraten 46 g
Vet 24 g
Waarvan verzadigd 10 g
Trefwoorden Ovenrecepten