recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Courgette gevuld met gehakt

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - courgettes (2 )
  • - rundergehakt (300 gram)
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - vers gemalen zwarte peper (1 theelepel)
  • - platte peterselie (3 eetlepels)
  • - tomatenpuree (1 eetlepel)
  • - zilvervliesrijst (300 gram)
  • - zout (1 theelepel)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snij iedere courgette in 6 gelijke stukken en hol deze uit tot op 0.
  • 3 5 cm van de wand en vul ze met het gehakt vermengd met paprikapoeder, peper, zout en de fijngehakte peterselie.
  • 4 Zet de stukken naast elkaar in een ingevette ovenschaal en verdeel het fijngehakt vruchtvlees eromheen.
  • 5 Meng de tomatenpuree met het water en schenk dit op de bodem.
  • 6 Bak de courgettes in de oven in 30 minuten gaar.
  • 7 Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  • 8 Serveer de courgettes met de rijst.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.