recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Courgette-kaaspannenkoeken met andijviesalade

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - slanke dressing (3 eetlepels)
  • - tomaten (2 )
  • - andijvie (250 gram)
  • - vloeibare margarine (3 eetlepels)
  • - courgette (1 )
  • - geraspte 30+ kaas (100 gram)
  • - melk (500 ml)
  • - eieren (2 )
  • - zelfrijzend bakmeel (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de courgette in dunne plakjes.
  • 2 Snijd de andijvie in dunne reepjes en de tomaten in stukjes.
  • 3 Roer in een kom het bakmeel met de eieren en melk tot een glad beslag.
  • 4 Roer de kaas erdoor.
  • 5 Verhit een beetje margarine in een anti- aanbak koekenpan van 22 cm en bak een aantal plakken courgette lichtbruin.
  • 6 Schenk er een kleine soepopscheplepel beslag op laat het beslag over de panbodem uitvloeien.
  • 7 Bak de pannenkoek tot de bovenkant bijna droog is, keer hem en bak de andere kant goudbruin.
  • 8 Laat de pannenkoek op een bord glijden en houd hem onder aluminiumfolie warm.
  • 9 Bak zo nog meer pannenkoeken, zodat u twee pannenkoeken per persoon heeft.
  • 10 Meng in een schaal de andijvie met tomaat en dressing.
  • 11 Serveer de pannenkoeken met tomatenketchup.
  • 12 Geef de salade er bij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.