Ga naar de hoofdinhoud

Courgettelasagne met koolvis

4 personen Gemiddeld 75 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de uiteinden van de courgettes en snijd vervolgens in de lengte in plakken van een ½ cm dik. Plaats de plakken op een ovenrooster met bakpapier en besprenkel met zout. Bak de plakken 15 minuten in de oven. Snipper de ui en de knoflook. Verhit op middelhoog vuur olie in een grote koekenpan en fruit de helft van de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de spinazie toe en bak 3 tot 4 minuten mee tot de spinazie is geslonken. Laat uitlekken in een zeef. Verwarm olie in een koekenpan en bak de overige ui, knoflook en de Italiaanse kruiden 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel 5 minuten inkoken op laag vuur. Schep de helft van de spinazie in een ovenschaal en bedek met courgette en de helft van de saus. Dep de koolvis droog en leg deze op de saus. Bedek met de rest van de saus, de rest van de spinazie en tot slot de rest van de courgette. Smeer de ricotta over de courgette en snijd de mozzarella in plakken en verdeel over de ricotta. Bak de lasagne 25-30 minuten in de oven tot de mozzarella goudbruin van kleur is.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 535 kcal
Eiwit 60 g
Koolhydraten 26 g
Vet 22 g
Waarvan verzadigd 10 g
Trefwoorden visrecepten