recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Courgettes gevuld met gyrosvlees

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - water (150 ml)
  • - courgettes (2 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - gyrosvlees (250 gram)
  • - ui (1 )
  • - rijst (150 gram)
  • - feta (100 gram)
  • - stokbrood (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Halveer de courgettes in de lengte en hol ze met een lepel uit.
  • 3 Hak het vruchtvlees fijn.
  • 4 Snipper de ui.
  • 5 Verhit de olijfolie in een wok en roebak het vlees op hoog vuur bruin.
  • 6 Bak de ui en de fijngehakte courgette 2-3 minuten mee.
  • 7 Bak de rijstkorrels even mee en voeg het water met wat zout toe.
  • 8 Laat alles nog 5 minuten sudderen.
  • 9 Vul de courgettes met het mengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal.
  • 10 Verkruimel de feta.
  • 11 Schenk een beetje water op de bodem en strooi de kaas over de courgettes.
  • 12 Bak de courgettes in de oven in 25-30 minuten gaar en serveer ze met het stokbrood.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.