recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Couscous met lentegroenten en merguez

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (150 ml)
  • - merguez chipolata's (5 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - wortelen (300 gram)
  • - koolrabi (1 )
  • - bosuitjes (3 )
  • - verse spinazie (300 gram)
  • - couscous (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Bak de stukken merguez in een hapjespan met olijfolie rondom bruin en gaar.
  • 2 Snij de wortel in stukjes van 1 cm, schil de koolrabi en snij deze in blokjes, en snij de bosuitjes in stukjes van 1 cm.
  • 3 Leg de worstjes op een bord en bak de wortel, koolrabi en bosui 2 minuten al omscheppend in het bakvet.
  • 4 Voeg het water met wat zout en peper toe en smoor de groenten 5 minuten.
  • 5 Schep de spinazie en merguez erdoor en smoor alles in nog 3 minuten zachtjes gaar.
  • 6 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen.
  • 7 Schep de couscous in diepe borden en schep de groenten en merguez met het vocht erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.