recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Couscous met Mediterrane groente en merguez

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - couscous (250 gram)
  • - tomaten (400 gram)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - paprikapoeder (0.5 eetlepel)
  • - italiaanse roerbakgroente (400 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - merguez worstjes (5 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd elk merguez-worstje in 4 stukken en bak ze in een hapjespan met olijfolie in 4 minuten rondom bruin en gaar.
  • 2 Leg ze op een bord.
  • 3 Roerbak de Italiaanse groente 2-3 minuten in het bakvet.
  • 4 Strooi de paprikapoeder en Italiaanse kruiden erover en schep de tomaten met het water erdoor.
  • 5 Smoor de tomaten nog 10 minuten op zacht vuur tot het een lekkere saus wordt.
  • 6 Warm de worstjes nog even mee.
  • 7 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen.
  • 8 Serveer de couscous in diepe borden en schep de groentesaus en worstjes erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.