recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Couscoussalade met kikkererwten

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - rode ui (1 )
  • - knoflook (2 teentjes)
  • - (275 gram) Marokkaanse couscous (1 pak)
  • - boter (1 eetlepel)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - citroen, geperst (1 )
  • - kikkererwten (400 gram)
  • - gehakt bonenkruid (4 eetlepels)
  • - rauwe ham (100 gram)
  • - geraspte komijnenkaas (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Bereiden Snipper de rode ui en de knoflook fijn.
  • 2 Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking.
  • 3 Roer de boter erdoor.
  • 4 Schep de couscous in een schaal en schep hem regelmatig om tot hij op kamertemperatuur is.
  • 5 Verhit twee eetlepels olijfolie en bak de rode ui en knoflook 2 à 3 minuten.
  • 6 Blus af met het citroensap en de rest van de olijfolie en laat afkoelen.
  • 7 Spoel de kikkererwten in een zeef af.
  • 8 Schep het oliemengsel, de kikkererwten, het bonenkruid en de in reepjes gesneden rauwe ham door de couscous.
  • 9 Strooi de kaas erover en serveer de salade op kamertemperatuur.
  • 10 Steeds weer anders Couscoussalade bestaat in ontelbare variaties.
  • 11 Hier wat suggesties.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.