recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Cranberry semifreddo

Nagerecht
4 personen
205 min
Ingrediënten
  • - carambola (1 stuks)
  • - granaatappel (1 stuks)
  • - slagroom (250 ml)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - eidooiers (4 stuks)
  • - zoete witte wijn (150 ml)
  • - witte basterdsuiker (150 gram)
  • - verse cranberries (150 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de cranberry's met één derde deel basterdsuiker en de wijn in 10 minuten zachtjes gaar.
  • 2 Pureer dit mengsel met de staafmixer in een hoge kom of in de blender.
  • 3 Klop in een kom de eidooiers met twee derde deel basterdsuiker en de kaneel tot een schuimig mengsel en voeg al kloppend de nog hete cranberrypuree erdoor.
  • 4 Hang de kom in een pan boven kokend water en blijf kloppen tot het mengsel bindt tot een dikke schuimige vla en in volume toeneemt.
  • 5 Laat de vla afkoelen.
  • 6 Klop de slagroom stijf en spatel de room luchtig door de cranberryvla.
  • 7 Schep dit mengsel in een glazen schaal en laat het in de diepvriezer in 3-4 uur door en door koud worden en half bevriezen.
  • 8 Haal de pitjes uit de granaatappel en snijd de carambola in dunne plakjes.
  • 9 Garneer de semifreddo voor het serveren met granaatappelpitjes en carambola-sterretjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.