Ga naar de hoofdinhoud

Crispy Burrata met tomatenjam

4 personen Gemiddeld 25 minuten Voorgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Halveer de snacktomaatjes en snipper de rode ui fijn. Doe ze in een steelpan met de honing en balsamicoazijn. Verwarm 10 minuten op middelhoog vuur tot de tomaatjes zacht worden en vocht verliezen. Bak in een droge koekenpan het ontbijtspek knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak vervolgens de panko en Italiaanse kruiden in 2 minuten al omscheppend goudbruin. Verkruimel het ontbijtspek en meng door de panko. Schep in een diep bord en breng op smaak met peper en eventueel nog een beetje zout. Laat de burrata uitlekken en rol door de panko. Verdeel de rucola over 4 borden en leg de burrata erop. Lepel de tomatenjam erbij en bestrooi met blaadjes verse oregano.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 375 kcal
Eiwit 19 g
Koolhydraten 27 g
Vet 21 g
Waarvan verzadigd 13 g
Trefwoorden recepten