recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Crispy chicken

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - olie (150 ml)
  • - kipfilet (400 gram)
  • - eieren (2 )
  • - bloem (50 gram)
  • - tortilla chips naturel (0.5 zak)
Bereidingswijze
  • 1 Maal de tortillachips in de keukenmachine fijn en doe het kruim over in een diep bord.
  • 2 Doe ook de bloem over in een diep bord en klop in een derde diep bord de eieren los.
  • 3 Bestrooi de stukken kip met wat zout en peper en haal ze door de bloem.
  • 4 Schud de overtollige bloem eraf en wentel dan elk stuk eerst door het losgeklopte ei en daarna door de tortillachips.
  • 5 Druk het kruim goed aan, de stukken kip moeten rondom bedekt zijn met een laagje van het tortillachipskruim.
  • 6 Verwarm de olie in een wok of hapjespan tot er een lichte damp af komt en bak de stukken kip met 4 tegelijk in 8 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege de baktijd.
  • 7 Laat de gebakken kip op keukenpapier uitlekken.
  • 8 Lekker met coleslaw en gekookte aardappelen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.