recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Crostini met roerei en een gebakken grote garnaal

Voorgerecht
15 personen
25 min
Ingrediënten
  • - zak rucola (75 g)
  • - cocktailgarnalen (125 g)
  • - paprikapoeder (2 theelepels)
  • - boter (25 g)
  • - geraspte belegen kaas (100 g)
  • - eieren (4 )
  • - klein (bruin) stokbrood (1 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd het stokbrood schuin in lange plakken (1 per persoon) en rooster ze onder een hete grill aan beide kanten goudbruin.
  • 2 Klop de eieren los met kaas en zout en peper naar smaak.
  • 3 Smelt de helft van de boter in een pan met een dikke bodem en laat het ei al roerende zachtjes stollen.
  • 4 Verhit de rest van de boter in een koekenpan en roer de paprikapoeder erdoor.
  • 5 Schep de garnalen erdoor en bak ze 2-3 minuten op zacht vuur.
  • 6 Leg op elke crostini wat rucola en schep het roerei erop.
  • 7 Leg op elke crostini een garnaal.
  • 8 Serveer de crostini op een schaal.
  • 9 Wijntip: Mousserende wijn, bijvoorbeeld Freixenet.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.