recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Curryworst

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - barbecueworsten (4 )
  • - afbak meergranen pistolets (4 )
  • - rode wijnazijn (60 ml)
  • - suiker (60 gram)
  • - tomatenblokjes in tomatensap (uit blik) (400 gram)
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - kerriepoeder (2 eetlepels)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: staafmixer.
  • 2 Snijd het kontje en de kop van de ui en haal de schil eraf.
  • 3 Halveer de ui.
  • 4 Snijd de ui in de lengte in dunne partjes en snipper de partjes.
  • 5 Verwarm de helft van de olijfolie in een kleine pan en roer de uisnippers erdoor.
  • 6 Fruit de ui op zacht vuur in vier tot zes minuten glazig en zacht.
  • 7 Roer regelmatig.
  • 8 Strooi de kerriepoeder en paprikapoeder over de ui en roer alles door elkaar.
  • 9 Bak nog een minuut.
  • 10 Roer de tomaatblokjes met sap, de suiker en wijnazijn door de ui.
  • 11 Breng alles al roerend aan de kook.
  • 12 Laat de saus vijftien tot twintig minuten zachtjes sudderen, roer regelmatig.
  • 13 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 14 Leg de pistolets op het rooster in de oven en bak ze af volgens de aanwijzingen op het pak.
  • 15 Verhit een grillpan.
  • 16 Smeer de barbecueworsten dun in met olijfolie.
  • 17 Grill ze in de pan in tien minuten gaar.
  • 18 Draai ze af en toe om en zet na drie minuten het vuur wat lager.
  • 19 Snijd de broodjes open en leg ze op de bordjes.
  • 20 Leg de worst naast de broodjes op een bordje en schep er een paar eetlepels currysaus naast.